Wie zijn wij

Medical Students for Congresses (MSC) is een congresondersteunende organisatie die met behulp van enthousiaste medische studenten helpt uw congres tot een groot succes te maken. In ruil voor onze vrijwillige werkzaamheden krijgen wij de mogelijkheid om het (medisch gerelateerd) congres te bezoeken. Zo blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en heeft u enthousiaste medewerkers!

Hoe zijn wij begonnen?

In 2007 zijn Michael de Neree tot Babberich en Gem Kramer voor het eerst begonnen met het op vrijwillige basis ondersteunen van medisch gerelateerde congressen,  met als tegenprestatie de mogelijkheid tot het bijwonen van enkele interessante lezingen. Dit was een groot succes voor zowel de studenten als de congresorganisatoren. Vanaf dit moment werden wij regelmatig benaderd met de vraag of wij meer congressen konden ondersteunen. Dit was voor ons de reden om met acht gemotiveerde geneeskunde studenten Medical Students for Congresses (MSC) op te richten. Inmiddels bestaan wij uit 200 enthousiaste, hardwerkende en assertieve geneeskunde studenten, waarmee wij al een aantal congressen hebben ondersteund. Zowel de studenten als de congresorganisatoren hebben dit  als een groot succes ervaren. Voor een overzicht van de congressen die wij hebben ondersteund, kunt u een kijkje nemen in ons portfolio.

Waarom MSC

MSC-studenten zullen vrijwillig op uw congres onder andere werkzaamheden uitvoeren zoals de registratie van deelnemers, begeleiding van bezoekers/sprekers, assistentie bij en ondersteuning van presentaties en dergelijke. De studenten zullen deze werkzaamheden op een professionele en representatieve manier verrichten, waarbij alle etiquette van het congres in acht worden genomen. Hierbij staan beleefdheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid hoog in het vaandel.Bovendien zal er niet worden geaarzeld als ongeplande hand- en spandiensten verricht moeten worden en zullen de studenten op ieder moment aanspreekpunt zijn voor de congresbezoekers.Ook kan er samen met MSC een sociaal programma opgesteld worden voor congresbezoekers, wat zal betekenen dat ze met de studenten van Medical Students for Congresses buiten congrestijden een leuk programma (afhankelijk per locatie: denk bijvoorbeeld aan een avondrondvaart door de grachten van Amsterdam) kunnen volgen.

Onze doelstelling

De studenten krijgen de mogelijkheid om op het congres aanwezig te zijn. De entreeprijs van een congres is vaak zo duur, dat dit voor veruit de meeste studenten simpelweg onbetaalbaar is. Wij bieden op deze manier een oplossing waar zowel de studenten als de congresorganisatie profijt van hebben. Studenten komen zo in aanraking met de laatste ontwikkelingen op hun interessegebied, hebben direct contact met professionals en komen in aanraking met wetenschappelijk onderzoek.

Geïnteresseerd om je aan te sluiten?  Neem contact met ons op via bestuur@medicalstudentsforcongresses.com